Aşağı Kaydır

Macera
seni bekliyor!

Gerçeküstü Bir Deneyim Yaşayın

Gerçeküstü
bir deneyim
yaşayın!

Oyun deneyiminizi maksimuma taşıyacak oyuncu ekipmanları Turkcell Pasaj’da!

İncele

Oyun deneyiminizi maksimuma taşıyacak oyuncu ekipmanları Turkcell Pasaj’da!

İncele

Oyun deneyiminizi maksimuma taşıyacak oyuncu ekipmanları Turkcell Pasaj’da!

Oyunlar artık gerçeğe daha yakın. En iyi görüntü deneyimini yaşayacağınız monitörler Turkcell Pasaj’da!

Oyunlar artık gerçeğe daha yakın. En iyi görüntü deneyimini yaşayacağınız monitörler Turkcell Pasaj’da!

Yeteneklerini
Keşfet

En son oyunlar,
en son teknoloji

Oyun türleri

100'ün bilgisayar oyununun yanı sıra
avantajlarının keyfini çıkarın.

FPS

Açılımı “First Person Shooter” olan FPS oyunları, tipik olarak oyuncunun hareketlerini haritalandırır ve karakterin bakış açısından oynama imkanı tanır.

MMO – MMORPG

MMO (Massive Multiplayer Online), çok sayıda insanın aynı anda çevrim içi olarak oynayabildiği oyun türlerini kapsamaktadır.

MOBA

MOBA, “Multiplayer Online Battle Arena” anlamına gelir. Türkçe karşılığı, çevrim içi çok oyunculu savaş arenası anlamındadır.

RPG

RPG türü oyunlar (rol yapma oyunları), oyuncuların hayali bir evrende yarattığı karakterin rolünü üstlendiği bir oyun türüdür.

RTS

Gerçek zamanlı strateji olarak bilinen (Real-Time Strategy) RTS oyunları, genellikle savaş temasının işlendiği, rakip oyuncular veya yapay zekaya karşı oynanabilen oyunlardır.

Simülasyon

Simülasyon, gerçek hayatta var olan bir şeyin benzerinin yapılması anlamına gelir. Simülasyon türü oyunlar ise; gerçek hayattan bir kesitin, sanal ortama aktarılarak oyun haline getirilmesi ile ortaya çıkar.

Markalar

En iyi markalar,
güncel oyunlar….

FPS Oyun Nedir?

Açılımı “First Person Shooter” olan FPS oyunları, tipik olarak oyuncunun hareketlerini haritalandırır ve karakterin bakış açısından oynama imkanı tanır. Gerçek bir kişinin oyun içinde ne göreceğine ve ne yapacağına dair görünüm sağlar. Oyuncunun, kendisini karakterin yerine koyması son derece kolay olduğundan ilgi gören oyunlar arasında yer alır. Piyasadaki en eski türlerden olan FPS oyunlar, ilk kez 1970’li yıllarda geliştirilmeye başlanmıştır. Ardından, dönemin teknolojisi nedeniyle çizgi grafiklerle sınırlı olan pek çok FPS oyunu geliştirilmiştir. 1980’li yıllarda oyun salonlarının artması ve Atari’nin icat edilmesiyle birlikte çeşitlilik daha da artmıştır. Günümüzde ise; gelişen grafikler sayesinde gerçekçiliğin üst düzeye ulaştığı çok sayıda FPS oyunu, gamerler tarafından ilgi görür. Bu türlerde genellikle ekranın alt kısmında oyunun haritası yer alır. Gerçek bir arazide elinizdeki haritayı sembolize eden bölüm sayesinde bulunduğunuz yeri görebilir ve hedefe nasıl ulaşacağınıza karar verebilirsiniz. Çoğunlukla savaş temaları hakimdir. Oyuncunun kullanabileceği farklı silahlar bulunur. Elinizde gerçek bir silah olduğunda nasıl göreceğinizi ekrandan takip edebilirsiniz. Ses efektleri, oyunun gerçekçiliğini artırmayı amaçladığından; nefes, ayak ya da rüzgâr sesleri duyabilirsiniz. Yeni başlayanlar için genellikle farklı görev modları bulunur. Tek kişi oynanan görev modunda, her bölüm bir öncekinden daha zor olur. Çok oyunculu modlar ise online olarak oynanır ve farklı oyuncular takım oluşturabilir. Bayrak yarışı, yok etme, sona kalma gibi değişik modlarla, oyunlar daha eğlenceli hale getirilir.

MMO - MMORPG Oyun Nedir?

MMO (Massive Multiplayer Online), çok sayıda insanın aynı anda çevrim içi olarak oynayabildiği oyun türlerini kapsamaktadır. Bu oyunlar, yüzlerce hatta binlerce kişiyle birlikte oyun oynamanıza izin verir. Bazı türleri çevrim dışı oynanabilse de MMO’lardaki asıl amaç, oyun oynarken diğer kullanıcılarla etkileşime girebilmek ve kitlesel olarak mücadele etmektir. Bir MMO oyunu, yalnızca online çok kullanıcılı oyun değildir, aynı zamanda RPG (rol yapma oyunu) oyunlarda olduğu gibi alt türleri vardır. Bunlar; FPS, hayatta kalma ve rol yapma oyunudur. MMORPG’de binlerce kişiyle birlikte oynanan bir RPG’dir. MMORPG’ler ise çok oyunculu oyun, karakter yaratma, karakter gelişimi ve açık dünya keşfi gibi alt türlere ayrılır. Tek oyunculu oyunlar oyunu ilerletmek için diğer oyunculara ihtiyaç duymazken çoğu MMORPG, görevleri tamamlamak veya düşmanları devirmek için başkalarıyla takım kurmanızı gerektirir. Karakter yaratma oyunları; oyuncuların, bir savaşçı veya bir hırsız gibi fantezi dünyasında olmak istedikleri karakter türünü daha derinden yaşamalarına olanak tanır. Karakter gelişimi oyunun en önemli parçalarından biridir ve genellikle gücünüzü, becerilerinizi ve diğer niteliklerinizi artırmak için karakterinizin seviyesini yükseltmeniz gerekir. Bu, genellikle deneyim puanları kazanmak ve seviye atlamak için görevleri tamamlayarak veya yaratıkları öldürerek yapılır. Çoğu MMORPG'nin bir sonu yoktur, bu nedenle oyuncular oynamak istedikleri sürece ilerleyebilirler. Açık dünya keşfi oyunlarında ise; oyuncular genellikle ögeleri bulmak, diğer karakterlerle tanışmak ve görevleri tamamlamak için benzersiz bir oyun dünyasını keşfeder. Bu tür oyunlarda evren, oyuncular tarafından oynandıkça sürekli gelişir ve değişir. Bu yüzden yeni oyuncular, oyunun son haline giriş yapar.

MOBA Oyun Nedir?

MOBA, “Multiplayer Online Battle Arena” anlamına gelir. Türkçe karşılığı, çevrim içi çok oyunculu savaş arenası anlamındadır. Gerçek zamanlı olarak oynanan oyun, strateji oyunları ve savaş video oyunları bu türe mensuptur. MOBA oyunlarında iki karşıt takım bulunur. Bu takımlar, birbirlerinin üssünü yok etmeye çalışır. Oyun içerisinde farklı formlarda defansif yapılar mevcuttur. Bu yapılar, çoğunlukla kale gibi sembollerden oluşur. Oyuncular, karşı takımın üssüne erişmek için yolda karşılarına çıkan bu yapıları yok ederek ilerler. MOBA oyunlarda sıklıkla üst, orta ve alt olmak üzere üç adet koridor vardır. Koridorlar, şampiyon olarak nitelendirilen oyuncular tarafından korunur. Koridorda bulunan şampiyonu alt eden (öldüren) oyuncu, ekstra altın ve tecrübe ile ödüllendirilir. Öldürüldüğü için oyundan çıkan şampiyon, yeniden oyuna dahil olmak için beklemek durumundadır. Bekleme süresi oyunda kazanılan tecrübeye bağlı olarak değişiklik gösterir. Oyun akışında her bir oyuncuya saniye başı belirli miktarda altın da tanımlanır. Önüne çıkan engelleri alt eden ve rakibini öldüren oyuncular, büyük miktarda altın kazanır. Kazanılan bu altınlar, oyun içi satın alma işleminde kullanılır. Çoğunlukla yeni bir silah, özel bir güç, kıyafet gibi oyunda ekstra güç elde edilmesine yönelik malzemeler, oyun içi satın almalarda yer alır. Bu ayrıcalıkları edinen oyuncular, rakiplerine kıyasla daha avantajlı bir konum kazanır. Oyunlar, ortalama 30 dk. civarında sürer. Stratejik bir şekilde ilerleyen takım, oyunun kazananı ilan edilir.

RPG Oyun Nedir?

RPG türü oyunlar (rol yapma oyunları), oyuncuların hayali bir evrende yarattığı karakterin rolünü üstlendiği bir oyun türüdür. Oyun içerisinde çeşitli görevler üstlenen bir ya da daha fazla karakter, birinci ve üçüncü kişi olarak yaratılabilir, farklı bakış açıları ile oynanabilir. Örneğin; evreni kurtarmak için dünya çapındaki zorluklarla yüzleşmesi gereken bir kahramanın rolünü üstlendiğiniz oyunlardır. Oyunun amacı, genellikle oyuncunun karakterini ve becerilerini geliştirmek ve rakiplerle mücadele etmektir. Oyun içinde birçok karakterle tanışır, yeni beceriler ve yetenekler kazanır, korkunç canavarlarla savaşır ve destansı bir hikâyenin ortaya çıkışına katkıda bulunursunuz. RPG oyunların da diğer oyun türleri gibi alt türleri vardır ve bunlar; Playstation ve Xbox gibi video oyun konsolu RPG’leri, tek bakış açısına sahip olan ve sadece bir oyuncunun oynadığı RPG oyunlar, Fortnite ve World of Warcraft gibi gerçek zamanlı dövüş içeren ve çok oyunculu MMORPG oyunlar, daha çok savaş, daha az hikâye içeren aksiyon RPG oyunları, dünya keşfi Sandbox RPG’leri ve satranç gibi oyunlardan ilham alan taktik RPG’leridir. Bu oyunlar içerisinde çeşitli görevler üstlenerek karakterinizi geliştirebileceğiniz gibi, edinebileceğiniz farklı deneyimler de sunulur. RPG oyunlarının ilgi çekici hikayeleri, bol karakter özelleştirmesi ve savaşları vardır. Diğer oyuncularla etkileşime geçebilir ve oyun içerisinde gruplar oluşturarak ilerleyebilir ve düşmanlarla beraber savaşabilirsiniz.

RTS Oyun Nedir?

Gerçek zamanlı strateji olarak bilinen (Real-Time Strategy) RTS oyunları, genellikle savaş temasının işlendiği, rakip oyuncular veya yapay zekaya karşı oynanabilen oyunlardır. RTS oyunlarında genellikle belirli bir strateji planı hazırlandıktan sonra ordular hazırlanır ve üsler inşa edilir. Amaç, kimi zaman rakibin kalesini yıkmak olabildiği gibi, kimi zaman düşmanları mağlup ederek zafere ulaşmaktır. Geniş ordular, imparatorluklar, yönetim sistemleri, taht mücadeleleri gibi pek çok durum, RTS oyunlarında karşılaşılan senaryolar arasında yer alır. Gerçek zamanlı olarak oynanması nedeniyle online platformda oyunu durdurmak mümkün değildir. RTS oyunlarında grafiklerin maksimum seviyede iyi olması, beklenen bir durum değildir. Genellikle hikayeye ve oyunda başarıyı sağlayacak stratejilere önem verilir. Oyuncuların mevcut sistemleriyle de alakalı olan grafik kalitesini sağlayan belli başlı RTS oyunları vardır. Orta Çağ, Yeni Çağ, Yakın Çağ, uygarlık tarihi, Mısır ve “Antik Medeniyetler, tarih sahnesine ışık tutan savaşlar, uzay ve galaksiler, RTS oyunları kapsamında yer alan ögelerdir. Her oyun, kendi içerisinde farklı bir konsepti barındırabildiği gibi, Arcade modunda oynanabilen RTS oyunlarına rastlamak da mümkündür. Oyunda kazanmak ve rakipler üzerinde avantaj sağlayabilmek için maksimum seviyede bina, birim ve ekipmana ihtiyaç duyulur. Aynı zamanda iyi bir strateji ve geleceğe dönük planlı hareket edebilecek bir birlik de RTS oyunlarının olmazsa olmazı olarak bilinir.

Simülasyon Oyun Nedir?

Simülasyon, gerçek hayatta var olan bir şeyin benzerinin yapılması anlamına gelir. Simülasyon türü oyunlar ise; gerçek hayattan bir kesitin, sanal ortama aktarılarak oyun haline getirilmesi ile ortaya çıkar. Bu oyunlar, genellikle kazanmaya odaklanmaz. Oyuncuların yerine getirmesi birtakım görevler bulur ve görevler yerine getirildiğinde bir seviye ilerleme kaydedilir. Genel bir ifadeyle simülasyon oyunları, kişinin serbest bir şekilde kararlar alması ve hareket etmesi esasına bağlıdır. Simülasyon oyununda yer alan oyuncular, bir olayı veya kişiyi serbestçe kontrol edebilir. Tek kişilik oynanabildiği gibi, birden çok oyuncuyla da oynanması mümkündür. Simülasyon oyunları içinde ön plana çıkan oyunlar uçak veya tır gibi araçları kullanabildiğimiz oyunlar, savaş oyunları ve rol yapma odaklı oyunlardır. Bu oyunların en çok bilinenleri ise şehir geliştirme oyunları, evcil hayvan bakma oyunları, araba kullanma oyunları olarak sıralanabilir. Sanal ortamda kendinize ait bir dünya kurmanıza olanak tanıyan bu oyunlar, çoğunlukla stres atmanıza, oyun dışında deneyimleyemeyeceğiniz tecrübeleri yaşamanıza ve mutlu olmanıza olanak tanır. Gerçek hayatta mümkün olmayan veya elde etmesi uzun süren olgular, simülasyon oyunlarında kolaylıkla gerçekleşebilir. Bu yönüyle oyuncuların psikolojik yönden doyuma ulaşmaları ve başarılı hissetmeleri sağlanır. Son dönemlerin popüler gereçlerinden biri olan sanal gerçeklik gözlükleri de simülasyon oyunlarına farklı bir boyut getirmiştir. Sanal gerçeklik gözlüğü, 3 boyutlu ortamlar oluşturarak gerçekçi deneyimler yaşamanızı sağlar. Bu sayede bir uçağı kullanabilir, araba sürebilir veya kendi şehrinizi kurup yönetebilirsiniz. Tüm bu aktiviteleri zahmetsizce deneyimlemek simülasyon oyunlarının dünyasında mümkündür.