
Nish Pratik Filtre Kahve Guatemala


Demleme Yöntemi
· Tavsiyemiz 85-93 derece sıcaklıkta su kulanın.
· Fincan veya kupayı sıcak su ile çalkalayın.
· Filtreyi üst tarafındaki işaretli yerinden yırtarak açın.
· Her iki askıyı çekerek bardağınıza takın.
· Demleme öncesi kahvenizi bir miktar su ile ıslatın ve 15-30 saniye kahvenizin genleşip suyu homojen bir şekilde emmesine izin verin.
· Yavaşça kahvenin yüzeyi kuru kalmayacak şekilde ıslatın.
· Filtreyi gözlemleyin aşırı su eklemesinden kaçının düzenli ve filtrenin içindeki su miktarı bitmeye yakın ama bitmeden su ilavesi yapın.
· Demleme bittikten sonra filtreyi sıkmayın!

Pratik Filtre Kahve Kullanımı
Çaydanlık ve kettle, geniş ağız yapısına sahip oldukları için bir anda su akışı olabilir bu durumun olması kahvenizin kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu durumun oluşmaması adına kupanızı dairesel şekilde veya çaydanlık ya da kettle'ınızı dairesel şekilde su miktarı filtreyi aşmayacak şekilde yavaş ve ince bir döküş ile 5-10 saniye kahvenin süzülmesini bekleyerek tekrarlayınız. Demleme işleminizi bitirir bitirmez, Nish pratik filtre kahve ürününüzü su içinde daha fazla bekletmeden fincandan çıkartmanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde kahvenizin tadında acılığa neden olabilir.

Çeki̇rdek Ki̇mli̇ği̇
Tadım Notları: Elma, Bal, Çikolata, Kiraz
Çekirdek Tipi: Arabica
Asidite: Orta
Gövde: Orta
İçim Sertlik: Dengeli
Yetiştiği İrtifa: 1650-2000
İşleme Süreci: Doğal
Hasat: Ocak - Nisan
Ürün Değerlendirmeleri