Sepet 0

9500 TL ve Daha Azını Ödeyerek Alınabilecek En İyi Bilgisayar ve Tabletler

(23 Ürün)
Sırala
Kontratlı Ürünler
Markalar
Peşin Fiyat
Puan
Satıcılar

Aradığınız kriterlerde ürün bulunamamıştır.

Daha farklı sonuç görmek yeniden deneyin.

Temizle
Katılım Kriterleri

  • Vergiler dahil 9.500 TL ve altı telefonlarda % 44,44, PC ve Tablette %16,66 devlet desteği verilecektir. PC ve SP için verilen toplam destek max 5500 TL olacaktır.
  • Başvurular öğrenciler tarafından fatura ve imei bilgileri ile gsbbiz sitesinden yapılacaktır.
  • Vergi iadesi süreci Pasaj üzerinden yapılmayacaktır; satın alınan cihazın faturası ile birlikte https://gsbbiz.gsb.gov.tr/ sitesinden satın alım yapan öğrenci e-devlet şifresi ile giriş yapılarak vergi iade süreci başlatmalıdır.
  • Ödemeler fatura tarihini takip eden ayın 20'si itibariyle iptal ve iade kontrolü sonrası yapılacaktır.

Vergisiz Bilgisayarlar & Cihaz Desteği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Öğrenciye vergisiz bilgisayar desteği nedir?

İnternet üzerinde vergisiz bilgisayarlar olarak aranan bu destek, Cumhurbaşkanlığı kararı ile yüksek öğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin bir uygulamadır. Bu uygulama ile öğrenciler belirli şartları sağladıklarında, 9.500 TL altı bilgisayar, (en yüksek fiyat 9.499 TL olmalıdır), laptop veya tablet cihazları üzerinden devlet desteği alabilecekler. Bu destek sayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü destek ödemesini alabilecekler.

Öğrencilere teknolojik cihaz desteği kampanyası ne zaman başlar?

 

Cumhurbaşkanlığı kararı ile 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren satın alınan ve şartları sağlayan telefon, bilgisayar ve tabletler bu kampanya içerisinde değerlendirilebilir. 1 Kasım 2023 tarihinden önce alınan cihazlar, 9.500 TL altında olsa bile bu destekten yararlanamazlar.

Öğrenciye vergisiz bilgisayar / teknolojik cihaz desteği şartları nelerdir?

 

Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz Desteği Verilmesine İlişkin Karar kapsamında teknolojik cihaz desteğinden faydalanmak isteyenlerin aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı öğrenci olması,
  • Satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olması,
  • Teknolojik cihaz desteği başvurusunda bulunulan bilgisayar cihazı ile mobil telefon cihazının vergiler dahil nihai satış bedelinin 9.500,00 Türk lirasından az olması,
  • Satın alınan teknolojik cihazın ikinci el olmaması,
  • Satın alınan teknolojik cihaza ilişkin elektronik ortamda düzenlenen fatura olması ve faturanın desteği alacak öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını da içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması,
  • Satın alınan teknolojik cihaz için bildirilen IBAN numarasının satın alan öğrenciye ait olması,
  • Satın alınan mobil telefon cihazı için kullanılacak telefon hattının satın alan öğrenciye ait olması,
  • Elektronik ortamda düzenlenen faturanın ilgili bölümlerine satın alınan cihazın Bakanlık tarafından talep edilen bilgilerinin yazılmış olması,
  • Elektronik ortamda düzenlenen faturada desteğe konu teknolojik cihaz dışında ürün olmaması, şartlarını birlikte sağlaması gerekir.

Cihaz desteği hangi bilgisayar ve tablet markalarında geçerli olacak?

Devlet desteği, 9.500 TL (maksiumum 9.499 TL) altında olan bilgisayar ve tabletler için geçerlidir. Birçok bilgisayar ve tablet markasının bu fiyat aralığında modelleri bulunmaktadır. Bunlardan bazı bilgisayar markaları şu şekildedir:

  • Casper Laptoplar & Tabletler
  • Xiaomi Laptoplar & Tabletler
  • Honor Laptoplar & Tabletler
  • Huawei Laptoplar & Tabletler
  • Samsung Laptoplar & Tabletler
  • Lenovo Laptoplar & Tabletler
  • TCL Laptoplar & Tabletler
  • Hometech Laptoplar & Tabletler

Vergisiz bilgisayar veya tablet nasıl alınır? Vergisiz bilgisayar kampanyası ne zaman başlar?

Cumhurbaşkanlığı kararı ile 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak bu devlet desteği ile vergisiz bilgisayar almak için öncelikle belirtilen şartları sağlamanız gerekmektedir. Daha sonra Turkcell Pasaj’dan 9.500 TL altında bir laptop, bilgisayar veya tablet satın alabilirsiniz. Cihaz desteği ödeme süreci Turkcell tarafından sağlanmayacaktır, süreçleri Gençlik ve Spor Bakanlığı web sitesinden takip edebilirsiniz. Tercihinizi yaparken bütçenizi ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Öğrenciye vergisiz bilgisayar / cihaz desteği tutarı nasıl hesaplanır?

Öğrenci tarafından yapılan başvurunun kabul edilmesiyle beraber; mobil telefon cihazının satış bedelinin %44,44’ü, bilgisayar cihazlarının nihai satış bedelinin %16,66’sı oranında teknolojik cihaz desteği hesaplanabilir. Destek tutarı, öğrencinin bildirdiği IBAN numarasıyla hesabına aktarılır. Başvuru süreciyle ilgili bilgilendirme sistem üzerinden sağlanır. Satın alınan birden fazla cihazda, öğrenciye ödenecek toplam tutar 5.500 TL’yi geçmeyecektir.

Vergisiz bilgisayarların kullanım zorunluluğu var mı?

Teknolojik cihaz desteği kapsamında edinilen cihazlarını, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az iki yıl süre ile sadece destekten yararlanan tarafından kullanılır.

Öğrenci teknolojik cihaz desteği için yerli üretim cihaz mı almalı?

Cumhurbaşkanlığı resmi açıklamalarında alınacak teknolojik cihazların yerel olma zorunluluğu belirtilmemiştir. 9.500 TL (en yüksek 9.499 TL) altı olan tüm bilgisayarlar ve tabletler için bu destek geçerlidir.

Öğrenciye teknolojik cihaz desteği / vergisiz bilgisayar başvurusu nasıl yapılır?

Vergisiz laptop veya bilgisayar başvurusu yaparak eknolojik cihaz desteğinden faydalanmak isteyen öğrencilerin Bakanlık bilişim sistemi üzerinden başvuru yapması gerekir.Kimlik doğrulaması yapılmak suretiyle Bakanlık bilişim sistemi üzerinden yapılan başvuruda;

  • a) Kimlik bilgilerinin,
  • b) Fatura numarası, fatura tarihi ve teknolojik cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının,
  • c) Kendi adına kayıtlı telefon numarasının,
  • ç) IBAN numarasının,
  • d) Mobil telefon cihaz desteği için IMEI numarasının,
  • e) Bakanlık tarafından talep edilen diğer bilgi ve belgelerin,

sisteme girilmesi zorunludur.

Cihaz desteği ödemesini ne zaman alabilirim?

Tüm şartlar sağlandığında ve başvuru süreçleri tamamlandığında; fatura kesim tarihini takip eden ayın 20’si itibariyle iptal ve iade işlemi bulunmayan cihazlara yönelik olarak indirim tutarı verilen IBAN adreslerine gönderilecektir. Gelişmeleri Gençlik ve Spor Bakanlığı web sitesinden takip edebilirsiniz.

Öğrenciye vergisiz laptop / bilgisayar cihaz desteği ödemesini kim yapacak?

Cihaz desteği ödeme süreci Turkcell Pasaj üzerinden yapılmayacaktır. Satın alımı yapan öğrenci faturasıyla beraber https://gsbbiz.gsb.gov.tr/ web sitesinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak cihaz desteği başvurusu yapmalı ve bu sistemden başvuru sürecini takip etmelidir.

5.500 TL indirim satın alırken sepete yansıyacak mı?

Turkcell Pasaj’da tüm cihazlar mevcut fiyatları üzerinden satışa sunulacaktır. 9.500 TL altında (maximum 9.499 TL olmalıdır) satın alınan telefon, bilgisayar ve tablet cihazları üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı web sitesinden yapılan başvuru sonucunda cihaz desteği ödemesi yapılacaktır. Alınan her cihaz için ayrı ayrı 5.500 TL’lik indirim yapılmayacak, toplam destek tutarı 5.500 Türk Lisası’nı geçmeyecektir.

Turkcell Pasaj 9.500 TL altı laptoplar & tabletler nelerdir?

Turkcell Pasaj'da pek çok marka ve modelde 9.500 TL altında satılan laptop ve tablet modelleri bulunmaktadır. Belirtilen fiyat aralığındaki tüm laptop veya tablet modellerini Turkcell Pasaj’dan satın alabilir ve Gençlik ve Spor Bakanlığı web sitesinden başvurunuzu oluşturabilirsiniz.

Bilgisayarımı neden Turkcell Pasaj'dan almalıyım?

Ücretsiz ve hızlı kargo ile Turkcell Pasaj güvencesi altında 9.500 TL altı seçtiğin bilgisayar modelini güvenle satın alabilirsin. Turkcell Pasaj avantajlı fiyatlar ve ödeme yöntemlerini www.turkcell.com.tr/pasaj​ adresinden inceleyebilirsin.

Açık Öğretim öğrencileri vergisiz bilgisayar alabilir mi?

Resmi Gazete’de yapılan açıklamalara göre; yükseköğrenim öğrencilere verilen cihaz desteği ancak örgün öğrenim öğrencileri için geçerlidir. Açık öğretim öğrencileri bu uygulamadan yararlanamayacaklardır.

Kaç tane vergisiz cihaz alabilirim?

Belirtilen şartlara uygun öğrenciler cihaz desteğinden yararlanabilirler. Aynı cihaz tipine sahip yalnızca bir adet ürün için destek tanımlanacaktır. Bir öğrenci hem telefon hem bilgisayar veya tablet alabilir. Bir öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı en fazla 5.500 Türk Lirası’dır. Bir öğrenci birden fazla aynı cihaz tipinden satın alamayacak, yani devlet desteğinden yararlanamayacaktır.

9.500 TL altında aldığım bilgisayarı iade edebilir miyim?

İade süreçleri standart Turkcell Pasaj iade süreci kapsamında ilerleyecektir. Devlet desteği süreçleri yasal ürün iptal/ iade süreci kontrollerinden sonra başlayacaktır.

Daha Fazla